zondag 26 mei 2013

Kids fashion: Sergent Major

Bij een eerste verjaardag hoort een stralend kind met een mooie jurk. Fleurine zag er op haar 1ste verjaardag uit als een echte Birthday Girl dankzij deze feestelijke jurk van Sergent Major.

Jurk & Bolero: Sergent Major 

De lente/zomer collectie van het Franse kledingmerk Sergent Major is om op te vreten. Sergent Major biedt een uitgebreide collectie met draagbare en comfortabele kleding voor jongens en meiden in de leeftijd van 0 tot 14 jaar. Het merk onderscheid zich door het gebruik van kwaliteitsstoffen met (eigen geproduceerde) exclusieve patronen en prints. 

Elk onderdeel in de collectie bevat een inspirerende verhaallijn. Zo maakt de jurk van Fleurine bijvoorbeeld onderdeel uit van het thema 'Goûter Dans Les Prés. De kleding in dit thema is geïnspireerd op het voorjaar met ontluikende natuur, meisjes die bloemen plukken en jongens die vol bewondering naar de jonge beestjes kijken. Et voilà, de beleving rondom die ene jurk is voor ons compleet :-)!

Sergent Major heeft ruim 400 winkels verspreid over Frankrijk en buitenland. Ik heb nog geen (online) winkel kunnen spotten die dit merk verkoopt. Gemiste kans! Voor de dichtstbijzijnde vestiging moet je naar België afreizen. Meer informatie en inspiratie op: sergent-major.com. 


maandag 13 mei 2013

Trunki: de gaafste kinderkoffer ever

Twee jaar geleden mocht Floris voor het eerst met ons mee in het vliegtuig. Op internet begon mijn zoektocht naar een leuke reistas of -koffer om speelgoed en andere handigheden voor onderweg in op te bergen. Toen ik de Trunki tegen het lijf liep was ik direct verkocht. De Trunki is een (ver)rijdbare koffer en is ontwikkeld om te voorkomen dat kinderen te zware rugzakken moeten dragen en daarmee hun kwetsbare rug overbelasten. Je kind kan op de koffer plaatsnemen en als een echte snelheidsduivel door de luchthaven racen. Gegarandeerd speelplezier en ook super handig voor wanneer de wachttijden lang zijn of je kind te moe is om te lopen. De Trunki is verkrijgbaar in allerlei leuke uitvoeringen voor jongens en meisjes. Floris is helemaal weg van 'Freddie de brandweerwagen' en voor Fleurine staat het lieveheersbeestje 'Harley the Ladybug' op het verlanglijstje.



Specificaties Trunki:
- Draaghandvat
- Afsluitbare slotjes
- Bagagebanden in de koffer
- Extra opbergvakje
- Rijdend reiskoffertje
- Gewicht: 1,7 kg
- Afmetingen: 46x20x31 cm
- Max belastbaar gewicht: 50 kg
- Inhoud: 18 liter
- Vanaf 3+ jaar (Wij hadden er vanaf 1+ al veel lol aan!!!)
- Goedgekeurd als handbagage op het vliegtuig.

Meer informatie op: Trunki.nl.





dinsdag 7 mei 2013

Okaïdi/Obaïbi: trendy baby- en kinderkleding

Mijn zus en ik kopen de kleding voor onze kids graag bij Obaïbi/Okaïdi in Frankrijk. Hoewel dit merk relatief onbekend is in Nederland, is het een modeketen met winkels over de gehele wereld. De winkels zijn gespecialiseerd in trendy kleding en accessoires voor baby’s, jongens en meiden (0 tot 14 jaar). Bij dit merk kan je terecht voor leuke basis items, en klassieke kleding met een moderne twist. De verhouding prijs/kwaliteit is top, waardoor je eigenlijk bij voorbaat weet dat je een goede aankoop doet.

Floris heeft op de foto's, uit de nieuwe collectie, een stoer spijkerhemd aan. Klassiek te combineren met een camel-kleurige broek, of juist trendy met bijvoorbeeld een fel blauwe broek. Op een zonnige dag kan je de mouwen eenvoudig opstropen en met een drukknoopje vastmaken. En als het bijvoorbeeld 's avonds afkoelt combineren we het met deze leuke gestreepte trui van Okaïdi.









Voor mijn baby girl hebben we dit turkoois/blauwe 'Pauw'jurkje met bolero en prachtige snit gescoord, uit de nieuwe collectie van Obaïbi. Adorable.



Helaas is er nog geen Nederlandse webshop die het merk verkoopt. Gelukkig zijn er in Nederland wel een aantal fysieke winkels, bijvoorbeeld in Hilversum, Hoofddorp, Amersfoort, Rotterdam en Haarlem, waar je je helemaal kunt uitleven. En anders plan je toch een trip naar Frankrijk deze zomer ;-). Op de Franse website (okaidi.com) kan je alvast een voorselectie maken voor de lente/zomer garderobe van je kids.

Veel shopplezier!

zondag 5 mei 2013

Vive L'Alsace - vin, vin, vin

Zin om er even tussenuit te gaan? Culinair te genieten, zonder de hele wereld hiervoor af te reizen? Breng dan eens een bezoekje aan de Alsace (Elzas). Wie eerder in dit mooie gedeelte van Frankrijk is geweest, weet dat je er een overvloed aan heerlijke specialiteiten kunt krijgen. Ik ben kind aan huis in deze streek, en kan er een boek over vol schrijven!

De Tarte Flambée, Tarte Onion en Coq au Riesling zijn mijn favoriete gerechten. Maar ook de Bretzel, Kouglof, en Eclair weten de weg naar mijn mond prima te vinden.

Wijnliefhebbers kunnen zich volledig uitleven in de Alsace en de 'Route des Vins' afleggen. Aan de voet van de Vogezen slingert deze wijnroute over een lengte van 170 kilometer door de mooie wijngaarden. Een leuke manier om de regio te leren kennen en een bezoek te brengen aan de wijnboeren.

In de vele restaurants, winstubes, of fermes-auberges krijg je lokale gerechten geserveerd met typische Alsacewijnen zoals de Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling en Gewurzstraminer.



Wie slim is proeft de lekkerste wijnen voor in één van de Caves en slaat vervolgens zijn voorraden in bij de grotere supermarktketens zoals de Cora. Voor de niet kenners, aanbevolen wijnen herken je aan labels met 'Médaille D'Or' of 'Le Guide Hachette Des Vins'. Hiermee sla je de plank nooit mis!
 




Ik kan niet weg uit de Alsace zonder mijn auto te hebben volgeladen met wijnen uit Bestheim, gelegen in Bennwihr. Een absolute topper is de specialiteit van het huis de 'Crémant d’Alsace Brut Rosé'. Bij elke slok van deze frisse mousserende wijn, proef je de rode bessen, frambozen en wilde aardbeien. We schenken hem bij feestelijke gebeurtenissen of op warme zomeravonden. Echt een aanrader!

VIVE L'ALSACE :-)